Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Офисите разположени в небостъргачите на Манхатън може да останат празни


Небостъргачи в деловата част на острова Манхатън в Ню Йорк, офисите в които се считат за най-престижните, скоро могат да останат празни, съобщава "Bloomberg".

 

"Делът на свободните офис площи в сградите до 2011 г. може да достигне 14% от общия им  обем, който е 87 милиона квадратни метра. Това е площта на четирите небостъргача "Емпайър Стейт Билдинг", - уточнява агенцията, като добавя, че в тези цифри не се включват планираните за въвеждане през 2013 г. 4,4 млн. кв. м на мястото на Световния търговски център, както и други проекти.

 

Според "Bloomberg", деловата част на острова пострада през кризата по-малко. И  въпреки, че персоналът бе доста намален, 90% от офис пространствата останаха заети. Сега обаче, броят на свободните офиси се увеличава много по-бързо, отколкото търсенето им.

 

В материала се посочва, че крупни наематели напускат деловата част на острова. Така например  банка "Goldman Sachs Group" и застрахователната компания "American International Group" промениха седалищата си, а  едно от най-големите банкови холдингови дружества "Bank of Amerika" възнамерява да премести офиса си в нов собствен небостъргач в Манхатън.

 

В същото време, "Goldman Sachs" ще остави свободни около 2 млн. кв. м офиси.

 

"Съдбата на празните небостъргачи е неизвестна. Може би ще бъдат празни, докато не ги разделят на по-малки и по-достъпни за наемателите помещенията. Това обаче ще изисква огромни разходи," цитират служител от брокерска компания.

 

В същото време, тези които строят нови офис сгради в центъра на Манхатън, твърдят, че ги строят за себе си , а не за да ги предлагат на пазара. "Не и на сегашния пазар".

 

"Всички новостроящи се офиси ще бъдат въведени не по-рано от четири до пет години. По това време пазара ще се  възстановява и ние трябва да сме подготвени " казва за Bloomberg един от инвеститорите.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии