Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Офис сгради 2010: Сити Парк – офисна сграда, град София

 

 

Сити Парк - офисна сграда
 

 

инвеститор:
Тивон Пропъртис ЕООД

 

архитект:
Ателие Серафимов Архитекти ООД

 

изпълнител:
Главболгарстрой

 

конструктор:
Ателие Серафимов Инженеринг ООД

 

адрес:
гр.София, ул.Зографски манастир №15, жк Троица
       

 

ОБЕКТ: CITYPARKRESIDENCE; Комплексен инвестиционен проект, включващ жилищна сграда, офиси, магазини, подземни гаражи , паркинг и детска площадка.

 

ПОДОБЕКТ: Офисна сграда, Магазини и подземни гаражи.

 

ИНВЕСТИТОР: „TИВОН ПРОПЪРТИС” ЕООД

 

ПРОЕКТАНТ: АТЕЛИЕ СЕРАФИМОВ АРХИТЕКТИ ООД

 

ЛОКАЦИЯ: Сградата е ситуирана в централна градска част на ъгъла на ул. „Цар Симеон” и ул.”Зографски манастир”, в непосредствена близост до общинска градина „Света Троица” - Една отлична локация, както за клиентите, така и за работещите в офисната сграда. 

 

КОНЦЕПЦИЯ: Сградата e в сключено застрояване с жилищна сграда, която се състои от три самостоятелни секции. Позиционирането на офисната сграда по фронта към ул.”Цар Симеон” спомага за изолиране на шума от трамвайната линия към жилищните секции. Чрез едно просто и изчистено решение е търсен един запомнящ се и емблематичен образ, оставящ следа в силуета на оживената улица. Архитектурно - художественият образ на фасадата е продиктуван от функцията на сградата, както и от градския силует и съществуващата паркова среда. Остъклената, ориентирана на север фасада, осигурява подходяща светлина за работна среда, както и посредством огледалните стъкла отразява дървесните групи, разположени по ул. „Цар Симеон”. Постигната е елегантна намеса в уличния силует на квартала, същевременно е придадена характерна запомняща се идентичност на сградата.

 

В Проекта е търсена представителност и простор на общите помещения, висок стандарт и флексибилност на офисните зони, даващи възможност да приютят наематели, както за цели етажи, така и на кабинетна структура със самостоятелни офиси. Постигнатo e оптимално съотношение с 15% общи части от офисните нива.

 

Партерен етаж (к: +0.00): главният вход на сградата е ориентиран към улица „Цар Симеон”. Приемно фоайе, фронт деск и обща конферентна зала за семинари и презентации са на разположение на компаниите ползващи сградата, а също така те може да бъдат наемани от външни клиенти.

 

Втори етаж, типов етаж (к: +3.50, +7.00, +10.50, +14.00,+17.50): На втори типов етаж са проектирани еднопространствени офиси, разположени симетрично около централен комуникационен възел със стълбище, асансьори и санитарна група. Пространството пред асансьорите е обширно и води директно до двата евакуационни изхода от сградата. Разпределението е изключително флексибилно, даващо свобода при разделяне на работните пространства. Всеки един офис или етаж може да бъде нает самостоятелно.

 

Терасовидните етажи(к: +21.00, +24.50, +28.00): на тези нива разпределението на офисите включва и тераса като място за почивка.

 

ПОДЗЕМНИ ЕТАЖИ (к. - 3.52 и -6.72): В сутерените са предвидени необходимите паркоместа за работещите в сградата и всички технически помещения.

 

КОНСТРУКЦИЯ: Главната носеща конструкция на сградата е стоманобетонна, монолитна, скелетно-гредова конструкция. Стоманени козирки и перголи осигуряват засенчване на терасите.

 

ФАСАДА: фасадното решение е изпълнено от съвременни материали и технологии. Окачената фасада, както и дограмата на офисната секция са направени от алуминиеви профили по система на Рейнърс- CW50 Fu и CS77 Fu с минимален коефициент на топлопреминаване- 0.8 W/m²K. Дебелината на стъклопакета е 34 мм, с вътрешни бели 8мм и външни 6мм нискоемисийни Планибел-Топ стъкла. Сградата е облицована с клинкерни плочи и еталбонд, а топлоизолациите са изпълнени по проект за “Топлотехническа ефективност”, осигуряващи многократно необходимият минимален коефициент на топлопреминаване от 0.35 W/m²K.

 

Довършителни

 

- Общи площи: настилки от гранит и гранитогрес, облицовки от термо бук, стени от гипсокартон, комбинирани с гладки и растерни тавани

- Офиси:двойни подове и растерни тавани;

- Подземен паркинг: настилка от шлайфан бетон, пътна маркировка и латекс по стените;

 

ИНСТАЛАЦИИ: проектирани самодерни и ефективни инсталационни решения. Предвидени са дизел генератор и система за сградна автоматизация - BMS, осигуряващи правилното функциониране на сградата, а също така и UPS за офис техниката. Климатичната система е 4-тръбна със таванни конвектори. Всички помещения са климатизирани и вентилирани.

 

ОЗЕЛЕНЯВАНЕ:При проектирането на комплекса са запазени съществуващите дървесни групи по ул. „Цар Симеон”. Тяхното отражението върху северната огледална фасада създава една незабравима картина в унисон с наблизо намиращия се парк.
Технически показатели - Стъпка на терена - 567м², РЗП - 5 879 м²

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии