Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Офис сгради 2010: Европейски търговски център, град София

 

 

Eвропейски търговски център
 

 

инвеститор:
Eвропейски Търговски Център ЕООД

 

архитект:
арх.Илиан Илиев - АС Илиев

 

изпълнител:
Terna S.A.

 

конструктор:
Savantelbul Bulgaria

 

адрес:
гр.София, бул. Цариградско шосе № 115 Е-М
        

 

Eвропейски Tърговски Център (European Trade Center) се състои от пет клас А офис сгради с обща разгърната застроена площ (РЗП) от 72 300 кв. м. Всяка сграда има самостоятелен вход и пряк достъп до подземния паркинг и складовите помещения.

 

Офисната част предлага изключително практично и гъвкаво използване на пространствата от типа „open space”.Етажните плочи са с квадратура 1700- 2200 кв. м, а колоните са на разтояние 8 метра една от друга, което прави площите много добре използваеми. Обектът има топла връзка с THEMALL- най-големият търговски обект в България. Специално за нуждите на офисната част и на шопинг мола е изграден тунел минаващ под булевард Цариградско шосе с две входящи и една изходяща лента, който съдейства за лесния достъп до комплекса, осигурявайки влизането на автомобили от посока Център и излизането на автомобили в посока Пловдив.

 

При планирането и изграждането на European Trade Center са използвани последните иновативни и високотехнологични решения в сектора, понижаващи енергийните разходи и оптимизиращи функционалната среда. Офис сградите разполагат с четиритръбна HVAC система, окабеляванепоследна категория, картов контрол, отличен транспорт, както и улеснен достъп за хора с увреждания. Стандартните довършителни работи в офисите включват двоен под и окачен таван, под който минава цялото оборудване на четиритръбната OВК система. Светлата височина между двете е 2,80 м. Обектът разполага със собствена подстанция, която е обезпечена на национално ниво от два независими електропровода. Фоайето на сграда А има конструктивна височина от 10 метра. Окачената елементна фасада SCŬCO със стъклопакет е с висока енергийна ефективност, максимална прозрачност, звукоизолация и неутрален цвят. Сграда А разполага с 9, а останалите с по 6 високоскоростни и енергоспестяващи асансьора със системи за контрол на дестинацията, които осигуряват бързина и удобство на посетителите и наемателите. Това са първите асансьори от този тип в България, като скоростта им е 2,5 м. в секунда. Сграда А е със 17 надземни етажа, сграда B е 12-етажна, сграда C – 11, а D и E – 10-етажни.

 

Инвестицията в European Trade Center е в размер на 80 млн. евро. Финансирането на комплекса се осъществява с помощта на Банка Пиреос България.

 

Инвеститор в комплекса е „Европейски търговски център” EООД. Проектант е АС – Илиев.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии