Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Офис сгради 2010: Адора Бизнес център, град София

 

 

инвеститор:
Риал Истейтс БГ ЕООД

 

архитект:
Геа Проект Консулт ЕООД

 

изпълнител:
Сарис ООД

 

конструктор:
Консултантско-инженерна група ООД

 

адрес:
София, Малинова долина, ул. Рачо Казанджията №8

       

 

АДОРА Бизнес Център

 

Сградата е новоизградена, 10 етажна, съставена от два блока – блок 1 и блок 2. В обема на всеки блок са включени :

 

Етажи -3 и -2: Разположени са на две нива под земята; достъпът е осигурен с еднолентова рампа към всеки блок. На тях са разположени също технически помещения, помещения за Дизелови агрегати, помещения за поддръжка.

 

Етажи -1 и 0: Входове за офисната сграда с фоайета и общи коридори; магазини и всички необходими обслужващи помещения към тях.

 

Етажи от 1 до 6: Шест офисни етажа, на които са разположени офисни помещения с всички необходими, обслужващи помещения към тях –санитарни възли, кухненски бокс и др.

 

Общата РЗП на сградата е 20 108.03 кв.м.распределен както следва:

Гаражи – 6 197.56 кв. м.;

Търговски площи –3 369.64 кв.м.;

Офис площи – 10 540.83 кв.м.

 

Общо описание:

 

Конструкцията на сградата е проектирана като стоманобетонна монолитна скелетна, състояща се от безгредови плочи, колони и стоманобетонови диафрагми. Сградата е хидроизолирана с хидроизолационна вана, съсрояща се от двупластова изолация «Soprema».

 

Под и подово покритие - Двоен под, позволяващ гъвкаво организиране на работните места. Стени - Външни фасадни, зидария от керамични тухли; въртешни – гипскартон, с възможност за преразпределение на офис пространството.

 

Фасада - Отвън е изпълнена фасадна система от смесен тип – структурна фасада /система „ALUMIL”/, алуминиеви панели „ALUMIL”, каменна облицовка с естествен камък; стъкла STOPSOL WHITE (стъклопакет с едно обикновено и едно нискоемисийно стъкло с отваряемост съобразена с фасадата на сградата). Вътрешни - от гипсокартон - леки преградни стени, тип щендерни с дебелина 10 cm, двупластови, с изолационен слой от твърда минерална вата 5 сm, шпакловани, обработени с предбояджийски материали за постигане на гладка и равна повърхност, нанесен латекс до пълно покриване на повърхностите. Стените и предстенните обшивки са съобразени с всички норми и изисквания за офисни сгради клас „А”. Тавани - Доставен и монтиран окачен таван тип AMF, с вградени осветителни тела, пожароизвестителни датчици и др.

 

Отопление/Вентилация/Климатизация - Централна система на директно изпарение с променлив дебит на фреона - система Variable refrigerant flow system (VRF) с производител DAIKIN, с отделни модули за отопление и охлаждане. Изпълнена вентилация с постоянно подаване на свеж въздух в помещенията. Монтирани вентилаторни конвектори, предназначени за целогодишна климатизация.

 

Електро - Захранване на цялата сграда от собствен трафопост, разположен в близост до нея. За аварийно ел. захранване на отговорните консуматори в двата блока и за пожарогасенето на подземните нива и магазинните етажи при отпадане на външното ел. захранване са предвидени дизел-генераторни агрегати (по един за всеки блок), които осигуряват първа категория електрозахранване на част от консуматорите. Изградено помещение с монтиран комуникационен шкаф тип RACK. Изпълнено структурно окабеляване до всяко работно место, посредством подови кутии заложени в двойния под. Наличие на оптична връзка.

 

Осветителни тела – доставени и монтирани осветителни тела, вградени в окачения таван - изпълнение двойно параболични, с огледална решетка за разсейване на светлината, минимален коефициент на пулсация.

 

Сградата има внедрена система за видеонаблюдение и констрол на достъпа, както към гаражите, така и към всеки от офисите.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии