Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Общини от региона на Варна се побратимяват с общини от Европа


На 29-и август, събота, в хотел „Болеро” к.к „Златни пясъци”, гр. Варна, в 11.00 ч. започва среща в рамките на Асоциацията на българските черноморски общини /АБЧО/.
На нея ще бъдат представени проекти за побратимяване на община Балчик с каталунската община Камбрилас и норвежката - Овре Екер и на община Аксаково за побратимяване с австрийската община Херцогенбург и каталунската Игуалада, с която община Аксаково има подписано намерение за побратимяване от миналата есен.

На срещата на АБЧО ще присъстват и представители на бизнеса от община Пординоне, Северна Италия, които имат интерес да инвестират в региона и вече са в готовност да поставят началото на изграждане на завод за сметопочистваща техника в района на новата бизнес-зона в община Аксаково – между с. Игнатиево и с. Слънчево. Представители на инвеститора ще подарят на община Аксаково две машини от вида, който ще произвеждат в бъдещата си фабрика край града.
Представители на община Чезена, Италия също ще се включат в срещата. Те имат повишен интерес към бъдещи действия по побратимяване с община Аксаково.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии