Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Община Добрич търси вариант за изграждане на нов, модерен пазар

Община Добрич получи идеен проект за изграждане на централен градски пазар с подземен паркинг. Разработката е финансирана в рамките на техническа помощ по програма ФАР. Общината кандидатства и е одобрена за консултантска подкрепа в рамките на 60 000 лева. Целта на финансирането е пълната готовност за депозирането на проект по оперативна програма „Трансгранично сътрудничество България - Румъния“.

Идеята е на мястото на съществуващия пазар в центъра на града да се направи нов, който да създава условия за по-добро обслужване на гражданите, и да се подкрепят земеделските производители от района. Целта на общината е да се получи безвъзмездно финансиране от европейските фондове, без това да повишава цената на ползването на щендерите от търговците.
 

Проектираният обект ще се състои от три корпуса. Двата големи от тях ще са в южната и в северната част. Там ще са разположени търговските зали и един по-нисък корпус, свързващ другите два. Търговските площи са оформени като клетки с размери 2х2 м, в които ще се разполагат маси и щендери за излагане на стоките. Проектът цели да се запази съществуващият брой маси - минимум 150. Предвидени са и допълнителни складови площи - за стоки, за амбалаж и други, както и помещение за събиране на отпадъците. В една от търговските зали ще бъде обособена и зона за търговия с риба и рибни продукти - т.нар. „рибен пазар“. Администрацията на пазара ще се разположи в две офисни помещения на второ ниво. До тях ще се намира заведение за хранене. Фасадите са решени като комбинация от остъкляване с окачена фасада и плътни части с каменна облицовка. По фасадата на основната търговска зала се предвижда поставяне на външни слънцезащитни елементи от алуминий. Предстои и изграждането на подземен паркинг с рампа с вход от ул. „Огоста“. Съществуващата двуетажна сграда на градските хали ще се запази, като в рамките на проекта само ще се реновира.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии