Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Областният на Варна разкри далавери с държавни имоти


Областният управител на Варна Данчо Симеонов разкри няколко злоупотреби с държавни имоти в града. Единият от тях се намира на ул. "Йоан Екзарх" № 8 в центъра на морската столица, предаде пресслужбата на областна администрация. Той представлява къща с площ 270 кв. м и двор. Имотът е бил предоставен през 2004 г. за срок от 10 г. на Сдружение „Правна инициатива за обучение и развитие" (ПИОР), което е с идеална цел и не плаща наем. В сградата обаче се помещава не само сдружението, а и ресторант "Параклиса". Заведението ползва и двора на държавния имот. "Сдружението съвсем неправомерно е преотдало за ползване част от сградата", коментира Данчо Симеонов. Основател и пръв председател на ПИОР е бившият правосъден министър Миглена Тачева от НДСВ. Договорът за наем беше показан от директора на дирекция "Държавна собственост" Иван Добрев.

 

От 2001 г., откакто съм зам.-министър на правосъдието, не съм председател на сдружението уточнява Миглена Тачева. Помещението е предоставено на ПИОР през 1994 г., а 2004 г. е сключен договор за нови 10 г., пояснива тя. Според нейните думи, сдружението не е сключвало договор за наем със заведението, а контракт за управление.  

 

Вторият имот, с който е било злоупотребено, се намира на ул. "Войнишка" № 1. Той е предоставен през 2008 г. на Областното сдружение за развитие на малкия и средния бизнес. В помещението обаче до скоро е имало магазин за месо. "Тъй като един от служителите ни е в това сдружение, вероятно е изтекла информация и както виждате магазинът е почти изнесен", обясни Симеонов. Той добави, че ще направи проверка и едва тогава ще оповести кой е служителят.

 

Ще бъдат предприети необходимите действия договорите за двата имота да бъдат прекратени, закани се още областният управи
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии