Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Обиск при влизане в Praktiker Варна

Получих информация, че напоследък при влизане в Praktiker Варна - чантите на клиенти биват обискирани. Реших да проверя лично и на 02.11.2011, 08:35 ч. прекрачих прага на Praktiker Варна. 

Винаги нося преносимия компютър със себе си и помислих, че никой няма да рови в чанта с преносим компютър, но точно след 10 секунди бях спрян от охраната с молба за преглед на съдържанието. 

 

Подадох чантата, но се оказа, че нямат право да пипат, а само да гледат.

 

Отместих се на едно гише и започнах да вадя всичко - модем, химикалка, захранване и самия компютър...

 

Охраната задоволи професионалния си нагон и се отмести. Аз стоях и очаквах инструкции.

Попитах дали мога да вляза и отговора от охраната беше, че мога да вляза, но на връщане пак ще ми огледат чантата.

 

Реших да не рискувам и се насочих към изхода на Praktiker Варна с няколко размисли на ум:

 

1. Предполагам от Praktiker Варна си имат причини да ровят в багажа на хората, но защо при влизане!? Нормално е на излизане да огледат за откраднати предмети. Така и не получих отговор от охраната на Praktiker Варна защо обиска е на влизане, а не на излизане.

 

2. За момент ми мина и друга мисъл: влизаш спокойно в Praktiker Варна с преносим компютър и изведнъж на изхода те обискират и се оказва, че за захранващия кабел липсва документ....какво следва тогава?

 

3. Охраната обясни, че ако си оставя чантата в шкафче на входа на Praktiker Варна - няма да ме обискират на излизане. Предполагам е удобно, но все пак компютъра струва 1000 лв. и някак си не ми се струва разумно да го оставям в шкафче :)

 

4. Мина ми на ум и следната ситуация: Влиза клиент в моя офис и го моля за оглед на чантата му на влизане и излизане....дали ще се върне пак щастлив :)?

 

Разбира се от Praktiker Варна ще излязат с довода, че в магазина има много артикули и ще са прави, но не искам да си мисля, че полицейщината в държавата се е прехвърлила и в Praktiker Варна.

 

Влязох в сайта на Praktiker за да прочета условията за пазаруване в Praktiker Варна и по-конкретно дали клиентите са предупредени, че ще обискират багажа им - не намерих никъде информация.

В сайта не намерих имейл и контактна форма, чрез която да изпратя настоящата информация и да поместя отговора.

 

Ивайло Манахов - един обискиран посетител на Praktiker Варна 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Ивайло Манахов: 2012-06-16 14:27:32 |

Днес 04.11.2011 г. почти по същото време посетих Praktiker Варна със същата чанта с преносимия компютър. Охраната ме загледа, но не предприе обиск. Даже си купих комплект за колата и на излизане отново никой не ме спря. И на влизане и на излизане момчето от охраната не беше това, което ме обискира. Фактът, че не ме обискираха ме кара да си мисля, че това си е лично решение на охранителя...разгледах опознавателните знаци на охранителя - бяха на външна фирма, а не под шапката на Praktiker.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии