Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Обама е новият президент на САЩ

Може би за първи път си позволяваме да вкарваме политически мимент в нашата медия - публикувайки тази новина, но в бъдещите месеци и години волята ма този човек и на неговия екип, ще влияят и на нас.

 

Обама стана президент на САЩ и това донякъде покрива изследване, показващо предпочитанията и на Балканските народи. Единствено Румъния показва предпочитания към Маккейн. В предизборната си кампания Обама включва и признаването на Арменския геноцид, извършен от Турция. От 40 г. Америка не е виждала подобни избори - гласували са около 75 % от имащите право на глас. Хората не гласуваха за Обама, а за себе си. Гласуваха за човека, който тръгва от нищото за да се изкачи до президент на Америка. Както самия той казва - "Мен никой не ме искаше" - до днес, когато по улиците на Съединените щати бели и черни се прегръщат. Обама идва в момента, когато големи корпорации изтеглят капитали, а страната е в криза, невиждана от 100 г.

Медиите също са на страната на Обама и това е основната нападка от лагера на Маккейн. Както всички знаем винаги медиите са виновни за всичко, а политиците винаги се държат като малки деца когато загубят. Истината е, че Обама успя да обедини и да вдъхне нова надежда на американците. Апатията към политическата класа не е само в България. Новият президент съживи демокрацията в пълния смисъл, а голям дял в тези процеси ще продължават да играят медиите. Един американски глас е струвал около 7 $ - това е изчислено на база похарчените от двамата кандидати пари, спрямо гласувалите. Дори Американска националистическа партия признава качествата на новия президент като споделят мнението по-добре чернокож, отколкото бял идиот.

 


 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

krasimir grigorov www.roni.bg: 2012-06-16 14:27:32 |

Статията е съвсем на време и на място.Спомнете си какво бе у нас в началото на 1997г-криза,хиперинфлация...Сега, с избирането на Обама, лично аз се надявам борсите да се успокоят,пазарът на имоти да се нормализира.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии