Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Невероятен факт: Продават се виртуални имоти... и то скъпо !?

Виртуалните имоти поскъпват, пише изданието Luxist. Наскоро First Planet Company, която създаде онлайн играта Planet Calypso, продаде за 330 хил. долара космическата станция Crystal Palace, част от вселената Ентропия в играта.

Станцията е продадена чрез обществен търг на играча Ерик Новак (известен още като Buzz Erik Lightyear).В прессъобщение Ерик Новак казва, че играта е променила живота му и дори му е помогнала да срещне любовта си. Той изразява увереност, че решението е умен ход и че ще възвърне парите си, като отбелязва, че „Planet Calypso е едно от малкото надеждни инвестиции в тази икономика".

Станцията Crystal Palace е популярна ловна дестинация в орбита около планетата Калипсо. Играчите стигат до станцията, като наемат виртуален пилот и могат да ловуват в четирите биодома в станцията. Тя вече ще се управлява от Новак и той има правото да иска такса от играчите за услугите на станцията.

Предишният рекорд за най-скъп виртуален имот е постигнат в същата игра, когато през 2005 г. играчът Йон Джейкъбс купи виртуален курорт, днес известен като Club Neverdie, за 100 хил. долара. Днес той печели, като управлява виртуален нощен клуб и продава ловни права и имоти в курорта.

Във вселената Ентропия играчите ползват валута, наречена PED. Тя може да се обменя в щатски долара, като има фиксиран курс от 1:10. Всичко, което може да се купи и продаде във вселената, има стойност. Цените варират в зависимост от търсенето от играчите. Играта е безплатна, но ако играчите искат да участват по-активно и да взаимодействат, ще се нуждаят от основни ресурси за виртуалния си живот, които струват пари.

По информация на Swedish Wire компанията майка наскоро е получила разрешително от шведския регулаторен орган във финансовия сектор да открие реална банка, сливайки виртуалната вселена с физическия свят.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии