Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Невалидните обяви за имот във Варна?

 

 

Невалидните оферти за продажба на имот могат да докарат търсещия до нервна криза. След монотонно ровене – изведнъж изниква обявата мечта. Пулсът учестява, мозъкът трескаво се замечтава, пръстът е обрал полуспусъка на зеленото копче на телефона и всеки момент ще изстреля обаждането.


Само след 30 секунди светът е отново монотонен и надеждата се е превърнала в спомен…Обявата е изтекла преди две години и въпреки изнервения въпрос: „Защо не сте изтрили изтеклата оферта?” Отговорът е повече от глупав: „Ами какво съм виновна, че в сайта не са изтрили обявата..”


И двете страни са прави – търсещия се дразни от изгубеното време и най-вече от попарената, кратка надежда…Предлагащия е проявил немарливост като е нацвъкал обявата в стотици сайтове за имоти и даже не си е направил труда да си отбележи точно в кои за да изтрие обявата след като имотът е продаден.


Сайтовете за обяви в повечето случаи изпращат на имейл напомняне за изтичаща оферта, но тези сайтове, които нямат подобна практика са заринати от невалидни обяви и сега ще ви обясня защо:


Ами заради рекламата. Когато в сайта има много обяви – има много кликове и понеже тези обяви са невалидни, но публикувани от дълго време – те са се индексирали в google и предизвикват интереса на потребители, които кликайки изкривяват статистиката на сайта и той става интересен за рекламодатели, които нямат представа, че сайта по-скоро дразни потребителите с невалидните си обяви, а това нанася ще ти и на самия рекламодател….


Колкото повече интернет се развива, толкова повече нови сайтове се появяват и информацията става все повече и повече.


Това разводнява търсенето, но на този етап всички ще губим все повече и повече време да търсим. И въпреки, че google непрекъснато усъвършенства търсенето – клопките ще ни чакат на всяка крачка.


Ивайло Манахов

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии