Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Немски архитекти остро критикуват най-високата новооткрита страда в света


 

Немски архитекти разкритикуваха открития небостъргач Burj Dubai–най-високата сграда в света, определяйки 827-метровата кула като лош пример за строителен дизайн, предаде DPA.

В Европа фокусът е по-скоро върху подновяването на съществуващите сгради, отколкото върху строенето на нови, по-големи проекти, подчертават от немската асоциация на архитекти DAI.
 

„Никой не знае докъде ще доведе строителната арогантност на шейховете“, казва президентът на DAI Кристиан Баумгарт. „Едно нещо обаче е сигурно: тази пустиня от стъкло и железобетон трудно би могла да представлява устойчив принос към строителните практики по света“, добавя той.
 

Немският архитект Майнхард фон Геркан пък нарича небостъргача „икономически безсмислен символ на престиж, представящ властта на парите“.
 

Геркан, който е проектирал централната жп гара на Берлин, посочва в радиоинтервю, че такива сгради никога не носят печалба, тъй като разходите за поддръжката им са астрономически.
 

По време на откриването на небостъргача шейхът на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактум го прекръсти на Бурж Халифа на името на шейха на Абу Даби Халифа бин Зайед ал Нахиян в знак на благодарност за отпуснатата от Абу Даби помощ от 25 млрд. долара.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии