Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Небостъргачът „електрическа самобръсначка” в Лондон е признат за най-грозната сграда

 

Носител на купата Carbuncle Cup, която се присъжда за най-неудачно строително съоръжение във Великобритания, е небостъргачът Strada Tower, намиращ се в района Elephant and Castle в Южен Лондон, съобщава "Гардиън".

 

В конкурса за купата бяха номинирани общо 31 сгради. Но според мнението на журито, Strada Tower, е най неудачно построена нова сграда във Великобритания, заради своята „набиваща се гротестност” и приликата с електрическа самобръсначка.

 

Главният изпълнителен директор на компанията Brookfield Europe, която е инвеститор на проекта каза, че такива сгради могат или да се обичат или ненавиждат.

Архитектурното проектиране на сградата, е дело на BFLS. Сградата е с височина от 148 м. (42 етажа), пусната е в експлоатация през юни 2010 г., и е най-високата жилищна сграда в града. Има фитнес център, магазини и паркинг. Изграждането на небостъргача е струвало 113 млн. паунда.

 

Една от особеностите на Strada Tower, е наличието на три вятърни турбини, всяка от които се състои от пет диска, вместо обичайните три. По-големият брой дискове, значително намалява вибрациите и шума в сградата, а така също изключва проникването на въглеродни емисии в атмосферата.

 

Трябва да се отбележи, че за най-грозна сграда в света, от гледна точка на архитектурата, много от експертите смятат небостъргача Хотел Рюген, който поради липса на средства, се изгражда в Пхенян повече от 20 години.  Според проекта, 105-етажната сграда във формата на пирамида, е с височина 330 метра, а общата площ е 360 000 кв/м.  Горната част на конструкцията се състои от шест неподвижни и осем въртящи се етажа.

 

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии