Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Нашенци живеещи в чужбина масово купуват имоти в България


Брокерските агенции регистрират бум на покупките на жилища от българи, които живеят и работят в чужбина. За сравнение през миналата 2009 г., такива сделки почти е нямало, но през настоящата година  на пазара на недвижими имоти се появяват все повече емигранти.

 

Българите работещи и живеещи в чужбина, през миналата година не са проявявали почти никакъв интерес към родния имотен пазар, най-вече заради високите цени. Друга причина е, че преди преме банките не им признаваха доходите  от чужбина и по този начин, българите от чужбина нямаше с какво да си гарантират изтеглянето на кредит. А заради по-високите цени тогава, на много от тях не са им достигали спестяванията.

 

Изборът на жилище става основно по интернет - в порталите за недвижими имоти и съответно сайтовете на брокерските агенции. По данни на кредитни експерти, броят на запитванията от страна на наши емигранти е нараснал през второто тримесечие с 6%, спрямо първото тримесечие на годината.

 

Разбира се за увеличеното търсене на имоти от страна на българите живеещи и работещи в чужбина си има обяснение: Първо - българите, работещи в чужбина, оценяват цените на имотите като добри и биха се сдобили с жилище, защото повечето от тях имат планове да се върнат в България. Другата причина е, че страните, в които работят в повечето случаи, са минали дъното на кризата и те вече се чувстват сигурни и в състояние, че могат да обслужват кредит. 

 

Кредитните консултанти очакват броят на българите в чужбина, които купуват имоти у нас с кредит да нарасне най-вече около летния отпускарски сезон.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии