Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

НАСА официално потвърди: Има вода на Луната

Значително количество замръзнала вода е открито на Луната, съобщиха от американската космическа агенция НАСА. Откритието стана след успешната мисия на Агенцията, при която към повърхността на Луната бяха изстреляни сателит и ракета LCROSS. Наличието на вода е от изключителна важност, тъй като ще даде възможност в бъдеще да се разработи проект за изграждане на постоянна база на луната.

“Получихме невероятни резултати, които далеч надминаха очакванията ни. Мога да кажа, че това откритие ще спомогне за започването на десетки експерименти на Луната. Разбира се наличието на вода дава и нова насока на схващането за възникването на слънчевата система.”, казва изследователят от НАСА Дъг Куки.

За извършването на уникалния експеримент на 9 октомври в лунната повърхност да се блъснаха и взривиха ракетен ускорител и сателит. Отломките от сблъсъка са заснети със специална апаратура, като тяхното обстойно изследване е помогнало на учените да открият наличието на водни частици. Операцията на стойност 79 милиона долара, бе част от програмата Constellation , чиято цел е да върне американците на Луната до 2020 г.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии