Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Най-търсените имоти във Варна са панелките

 
Въпреки че панелните жилища  във Варна са вече доста остарели, това не пречи да бъдат най-търсени от българските купувачи. Според  данни на недвижими агенции, именно панелките са най-предпочитани при закупуване на нов дом.
 
Разбира се, всеки има желание да се сдобие с имот в модерен блок, който е ново строителство, но не всеки може да си позволи такъв голям разход. Именно високата цена на тези площи, е причината хората да се отказват от тях.
 
През последните няколко години, заради нестабилността на недвижимия пазар във Варна, а и в цялата страна, е трудно изобщо да се говори за средните цени, на които се търгуват апартаментите. Тяхната стойност се определя най-вече от качеството, вида  и местоположението на самия обект – колкото в по-хубав и уреден квартал,  с добра инфраструктура  се намира той, толкова е по-скъп. 
 
Напоследък се забелязва и  доста голямо несъотвествие  между търсенето и предлагането – в момента пазарът е наситен с жилища за продан, но потенциалните купувачи  са в пъти по-малко. 
Това съществено разминаване е породено от факта, че преди настъпването на кризата, в страната жилищното строителство се развиваше с бурни темпове, но в един момент  значителна част от новоизградените апартаменти останаха недовършени и без собственици. Доста от тези жилища  и до сега продължават да си търсят  нови притежатели. 
През летният сезон се засили активността на чужденците в закупуването на ваканционен имот по морето. Най-активни са руснаците, като повечето от тях се ориентират  към Варна, Бургас и Слънчев бряг. 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии