Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Най-скъпите вили в Италия


Дестинации / prontosofia.com

Апартамент от 180 квадратни метра в сицилианския град Трапани струва колкото 4 квадратни метра в луксозния курорт Портофино на лигурийското крайбрежие, показват последните данни на италианската Агенция за територията.

 

Според статистиката най-високите цени на недвижимо имущество в Италия в момента предлага пазарът на суперлуксозния курорт в обаст Лигурия. Там вили имат например милиардерът Силвио Берлускони и дизайнерите Долче и Габана. Квадратният метър недвижимо имущество в Портофино струва 12 200 евро. Средната цена на квадратен метър в Италия пък е 1285 евро.

 

Сред градовете първенството по най-скъп пазар на недвижима собственост принадлежи на северния град Болцано. Следват Сиена, Болоня и Рим. В Болцано средната цена на квадратен метър апартамент в полуцентрална зона е 3550 евро, докато в Сиена тази цена е 3500 евро.

 

В Болоня цената е 3250 евро, в Рим - 3050 евро, във Флоренция - 2750 евро.

 

Идеалният откъм цени град е Трапани, където квадратен метър площ струва 270 евро.

 

Като цяло Лигурия и планината Доломити са най-скъпите зони в Италия, тъй като по четири общини от тях са сред 10-те най-скъпи зони на Ботуша.

 

В челото на класацията е и планинският курорт Кортина д’Ампецо. Квадратният метър апартамент е 11 400 евро. Това е един от най-известните скикурорти в Италия.

 

Община Капри на остров Капри пък предлага цени от 10 440 евро на квадратен метър. Другата община на острова - Анакапри - предлага обаче доста „по-икономични“ апартаменти, тъй като квадратен метър струва 8635 евро.

 

Следват Селва ди Гардена (Болцано), Аласио, Пинцоло, Санта Маргерита Лигуре.

 

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии