Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Най-скъпите къщи в света-Вила Леополд на Лазурния бряг във Франция"Вила Леополд", намираща се на Лазурния бряг във Франция струва 506 милиона щатски долара.

 

Тази вила на френската Ривиера е построена през 1902 година от белгийският крал Леополд II. Има слух, че къщата е принадлежала на много известни хора, включително и Бил Гейтс, но в действителност, собственик на тази къща беше банкерът милиардер от ливанско-израелски произход Едмонд Сафра. А сега къщата  принадлежи на вдовицата му Лили.

 

Имението е с площ от 80 хиляди квадратни метра. Обзаведено е със старинни антични мебели и се смята за една от най-забележителните сгради в света. Имотът се състои от 19 спални, няколко кухни, трапезарии и дневни стаи, оборудвани със собствено кино, боулинг, спортни площадки, има няколко къщи за гости и няколко басейна. Всичко това е потънало в зеленината на великолепните градини, за които се грижат 50 служители.

 

След като руският милиардер Михаил Прохоров заплати депозит за имота в размер на 40 милиона евро, но в последствие се отказа, интересът към този имот се засили още повече. 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии