Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Най-скъпите крайморски апартаменти са в Монако
Най-скъпите крайморски апартаменти все още не са във Варна. Проучване посочва, че най-скъпите луксозни апартаменти в престижен европейски курорт или крайбрежен район са в Монако.
Най-евтините такива пък се намират в курорт на северната ни съседка Румъния.

 

Това проучване е насочено само към многоетажни луксозни жилищни комплекси. Оказва се, че крайморски първенец по цени, е жилищният комплекс "Seaside Plaza" разположен в един от най-престижните райони на Монако-Фонтвил. Цената на апартаментите там е 84 500 евро/кв. м. Такива цени са мечта за всеки брокер на недвижими имоти, особено ако има и купувачи.
 

 

Втори в подреждането е  Кан, Франция, където цените в 9-етажен комплекс в район Кроазет вървят по 38 300 евро/кв. м. Трети на почетната стълбичка е комплекс в Пуерто Банус, Испания, където цената е близо 13 хил. евро/кв.м.
 

 

Най-евтини според класацията са имоти в комплекс разположен в  курорта Мамая, Румъния със скромните цени от 1200 евро/кв.
 

 

Според данните през 2009 цените на елитните имоти са паднали в повечето пазари, включени в проучването. Най-голям спад е отчетен в Черна Гора, където цените са се понижили с 9%.
 

 

Но има и специалисти които подлагат на критика тази класация. Според тях в класацията фигурират само открито обявените цени, от ценоразписа, които далеч не винаги отразяват реалната стойност на сделката.
 

 

И като се замисли човек, наистина далеч по-интересно би било, колко реално са готови да платят хората за имотите. Тогава има вероятност класацията да изглежда по напълно различен начин.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии