Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Най-новите тенденции в кухнята

Кухнята е новата семейна стая:

Все повече и повече, кухнята се превръща от помещение, в което семейството само готви и се храни, в място за събиране и забавления. Тук може да се направи кът за децата, където те да подготвят уроците си, докато готвите или пиете кафето си, или пък да се постави малък център за забавление с телевизор и стерео система. Най-удобни за такъв вид кухни са кътчетата за сядане с банкети, които могат да се използват както за сутрешно кафе, така и за четене на книги или разговор с приятели.

Е
кологични продукти:

Продуктите и мебелите от екологични или рециклирани материали стават все по популярни. Естествените материали, като например дървесината, бамбукът и коркът, се съчетават с бои и лакове с ниско съдържание на летливи органични вещества. Това не само подобрява атмосферата в дома, но и играе роля за опазване на природата. Същото важи и за уредите, дори за крановете за чешми, които пестят вода и електричество.

Интегрирани уреди:

Хладилниците като тенденция увеличават размерите си, но новите технологии ги правят практически невидими, вграждайки ги в нишите или стените. Същото важи и за други подобни кухненски уреди-печки, миялни машини, перални. Така се спестява място, а интериорът не изглежда претрупан.

Бели кухненски шкафове:

Красиви и неподвластни на времето, белите кухненски шкафове са един гъвкав избор за интериора на кухнята-този цвят се съчетава чудесно с различните нюанси на мебелите, както и с различните архитектурни стилове на помещението. Освен всичко това, белият цвят прави помещението по-светло и просторно, а и можете спокойно да добавите по-ярък цвят върху стените, без да се притеснявате, че ще се получи кичозен дизайн.

Уреди от неръждаема стомана:

Уредите от неръждаема стомана не само изглеждат по-стилни и изтънчени, но и придават на помещението един унифициран вид. Изчистените сребристи линии придават по-луксозен вид на хладилници, печки и дори но кошчетата за смет.

Зони на действие:

Специализираните зони за работа правят труда по-ефективен и лесен, а интериорът-по-подреден. Примери за такива обособени зони са например зоната за печене, за кафе, за продукти, за напитки, за организация и прочее.

Вградени килерчета:

Малките килерчета, при които могат да влязат и да се поберат двама-трима човека, са най-доброто решение за семейства, които обичат да складират необходимите им продукти на една ръка разстояние. За да бъде килерчето по-ефективно, инсталирайте метални или дървени системи-стелажи по стените (те могат да са високи до тавана) и дори върху вратата.

Нови технологии:

Новите технологии карат хората да искат все по-модерни и по-функционални неща за дома си. Основната тенденция в тази насока са вградените електронни уреди и безжичните системи.

Етажирано кухненско осветление:

Осветлението е един доста важен фактор за цялостната атмосфера на кухнята, така както обзавеждането или изборът на цветове. Серията вградени “луни” създава меко осветление, а стенните лампи могат да се използват за осветление на конкретни места. Акцентните осветителни тела пък, монтирани под горните кухненски шкафове или вътре в тях, са функционални и пестеливи. Тенденцията в това отношение е и все по-честото използване на така наречения LED-светодиодни светлини, които са екологични и икономични.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии