Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Най-големия офис център

 

European Trade Center представи проекта за най-големия офис център в БългарияПроектът за изграждане на най-големия офис център в България - European Trade Center (Европейски Търговски Център) беше официално представен на пресконференция в София. Той ще предоставя трета генерация клас А офисни площи, като планирането и изграждането му са базирани на последните иновативни и високотехнологични решения в сектора. European Trade Center, който се намира на бул. „Цариградско шосе” в столицата, включва и най-високата (65 м.) офис сграда в строеж в страната. Разположен на най-голямата транспортна артерия на София, офис центърът е само на 5,5 км от центъра на града и на 4,5 км от Летище София.

European Trade Center се състои от пет клас А офис сгради с обща РЗП от 70 000 кв. м. Сграда А доминира околността с впечатляващите си размери и архитектура. Това ще бъде първата голяма сграда, която забелязват пристигащите от Летище София и магистрала Тракия, което я прави своеобразен портал към столицата. Центърът се изгражда в общ комплекс с „Карфур Цариградско” мол,  което допълва стойността на проекта, предоставяйки допълнителни удобства на бъдещите наематели. Размерът и разположението на сгради B, C, D и E ги прави подходящи за големи корпоративни и административни офиси.

European Trade Center ще бъде изграден, използвайки редица „зелени технологии”, понижаващи енергийните разходи и оптимизиращи функционалната среда в центъра. Всяка една от сградите ще има слънчеви батерии, а покривите им ще бъдат озеленени. Инвеститор на проекта е „Европейски търговски център” АД, проектант е „АС – Илиев”, строителните работи се извършват от водещата международна компания TERNA, а проектният мениджмънт е поверен на SAVANT. Ексклузивен консултант е Colliers International България - лидер на пазара на услуги в областта на недвижимите имоти. Общият размер на инвестицията е 70 милиона евро.

Мащабите на проекта са мобилизирали голяма част от капацитета в сектора. По данни на проектанта, към момента около 60 процента от строителния и инженерингов ресурс в София е ангажиран в изграждането на центъра, а на терена работят 14  крана. Откриването е планирано за януари 2010 година.    

Офис центърът ще разполага с две конферентни зали на първия етаж и панорамен клуб-ресторант на последния етаж на сграда А. Сгради В, С и D са подредени по протежение на страничната улица в низходящ ред. Сграда E е разположена над челната фасада на шопинг мола към бул. „Цариградско шосе”. Всяка сграда има самостоятелен вход и пряк достъп до подземния гараж и складовите помещения. Центърът и „Карфур Цариградско” мол ще имат топла връзка.

Отличната представителност на European Trade Center се дължи на първокласното местоположение, модерните технически характеристики, както и на комбинацията от функционалност, удобство и безопасност. Комплексът ще разполага с подземен паркинг с 830 места, висококачествени комуникационна система, окабеляване, HVAC система, отличен транспорт, както и улеснен достъп за хора с увреждания. Безопасността ще се осигурява от модерна противопожарна система и дизелови генератори. Центърът ще има най-модерните системи за сигурност и картов контрол. „Индивидуалното проектиране на офис площите предлага изключително практично и гъвкаво използване на пространствата от тип „open space”. Те се изграждат съобразно международния
стандарт за този клас. Фасадата и вътрешният дизайн са проектирани да бъдат както функционални, така и представителни. Изпълнението е с луксозни материали, с естествен гранит, като фоайето на сграда А ще има конструктивна височина от 10 метра.”, каза архитектът на офис центъра Илиан Илиев. Окачената елементна фасада със стъклопакет ще бъде с висока енергийна ефективност, максимална прозрачност и звукоизолация и с неутрален цвят. Сграда А ще разполага с 6, а останалите с по 4 високоскоростни асансьора с destination control system, която осигурява бързина и удобство на посетителите и наемателите, и е енерго-спестяваща. Това са първите асансьори от този тип в България, като скоростта им е 2,5 м. в секунда. Сграда А ще бъде със 17 надземни етажа, сграда B е 12 етажна, сграда C – 11, а D и E - 10 етажни.

„Целта е да задоволим нарастващото търсене на първокласни офис площи, като създадем бизнес център от най-висок клас. Ще предоставим комфортни офис пространства, конкурентни цени и висококачествени услуги.”, заяви Емил Емануилов от „Европейски търговски център” АД. 

„Проектът European Trade Center маркира новата делова, търговска и административна локация на София”, заяви Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International България. „Офис центърът се изгражда съгласно най-добрите установени практики. Съвременните стандарти налагат офисите да отговарят на определени критерии за площ, достъпност, комфорт, шумо- и звукоизолация, които далеч не всички реализирани проекти у нас покриват. Изграждането на European Trade Center е ясен знак, че пазарът вече е готов за  проекти от този мащаб.”,  коментира Атанас Гаров. 


#   #   #


За „Европейски търговски център” АД:

„Европейски търговски център”АД е международен консорциум от над 10 частни инвеститори и компании, и финансови институции с опит в изграждането на офис центрове в Европа. European Trade Center е първият проект на консорциума в България. Мажоритарният пакет се държи от ирландски инвеститори, между които са финансистът Дърмът Кели и фамилията Сапъл, която има богат опит в строителната индустрия и хотелиерския сектор.

За проектанта:

„АС-Илиев” е водещо архитектурно студио, което разработва всички проекти на хипермаркети Carrefour в България, както и Retail Park Landmark в Пловдив.  „АС –Илиев” има богат опит в сегмента на търговските центрове с проекти в Бургас, Стара Загора, Монтана и София.  Проектант е на City Center Sofia, който беше обявен за „Сграда на публиката” през 2006 г. в престижния конкурс „Сграда на годината”.

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

petya: 2012-06-16 14:27:32 |

Изглежда страхотно звучи страхотно.Дано само след време да не стане нещо,защото всичко е възможно по нашите земи и да се чуе "българска му работа" А инче поздравления за проекта и въпреки всичко аз съм оптимистка УСПЕХ

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии