Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Наем на имот във Варна – част втора

В част първа за наем на имот във Варна, се обърнахме към юридическата страна на страната, как да интересът да бъде защитен максимално. Не, че имаме нещо против собствениците напротив – много наематели също би трябвало да влязат в черния списък.

Преди време в редакцията получихме писмо, в което собственик на имот се оплакваше от своите наематели – турски студенти от Техническия университет във Варна:
Въпросният имот в района на Бризовете във Варна е нает от няколко, турски студента, които до късно са по заведения и дискотеки, съответно спят до обяд или до по-късно. Събуждайки се – музиката със специфични орнаменти се усилва и започва подготовката за поредната безсънна вечер.
Пред жилищната сграда се изсипва и останала част от компанията с
BMW кабриолет и други BMW-та и вместо по домофона пристигналите започват да свирят и да викат за да привлекат вниманието на колегите си, които както казахме вече са усилили музиката….
След един от запоите – един от турските студенти е спрян от полицията с високо съдържание на алкохол и до ден днешен - периодично в кооперацията идват представители на полицията за да издирват въпросният нарушител.

Собственикът успява да се отърве наемателите и след тях е извършен почти основен ремонт и боядисване. Съседи споделят на собственика, че често чанти с покупки или багаж – са хвърляни през прозореца и част от перваза липсва.

Месечната сума за наема е била 550 лв. или на година 6600 лв. Но от тази сума половината е похарчена за ремонт и излиза, че от безотговорен наемател вместо да спечелите може да се окаже, че ще загубите, а в най-лошия случай ще се наложи да доплатите и още за да приведете имотът във вид, който ще привлече нов наемател.

Не случайно опитните собственици на имоти във Варна, предпочитат да отдават предимно на семейства без деца и без домашни любимци. Децата цапат, котките си точат ноктите на тапицериите, кучетата лаят….

В крайна сметка да си собственик на имот във Варна и да печелиш от наеми, се оказва тежка задача. Преди време мой познат ми се беше обидил, защото бях написал статия, че мечтата на Варненеца е да има два гаража, които да отдава като магазини, да изкарва от тях 2000 лв. и да не работи нищо друго….

Нещата се променят, търсещите имот под наем във Варна са все по-претенциозни поради огромното предлагане, собствениците на имоти са все по-вниматлни… 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии