Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Над 40% от инвеститорите в света смятат, че пазара на недвижими имоти е близо до дъното


Над 40% от най-големите инвеститори в света, в сферата на недвижимите имоти смятат, че сега пазара е близо до дъното, това показват резултатите от проучването Global Investor Sentiment Survey, проведено от компанията Colliers International.

 

В проучването са  участвали 244 респонденти от средите на ключови международни инвеститори, чийто общо инвестиционен портфейл за реализиране на проекти, е 300 милиона щатски долара.

 

"По-голямата част от запитаните смятат, че пазарът вече е достигнал дъното или е близко до най-ниската точка," - се казва в доклада съдържащ резултатите от проучването.

 

Поради съществуващата ситуацията в момента, много от тях са убедени, че следващият етап на развитие ще започне през 2010 г. Този оптимизъм се споделя от две трети от анкетираните.

 

Инвеститорите участвали в изследването смятат, че в Латинска Америка и Азиатско-тихоокеанския регион, който обхваща и Австралия и Нова Зеландия, вече се наблюдава подем.

 

"В САЩ и Азия, според анкетираните, пазарът е достигнал дъното, докато Близкия изток, Централна и Източна Европа и Канада все още се намират в рецесия" - се казва в доклада.

 

В следващите 12 месеца, по мнението на глобалните инвеститори, всички пазари по света вече ще са достигнали дъното и ще започне нов подем.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии