Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Над 32 млн. кв.м. жилища в Москва ще бъдат съборени през следващите няколко години

Над 32 милиона кв. м. жилища ще бъдат съборени в Москва през следващите няколко години. Това заяви първият заместник-кмет на руската столица  Пьотър Бирюков, по време на среща с представители на бизнеса.

 

Според него, разрушените жилища ще са основно   пет етажни блокове и къщи от „първо поколение”, с ненадеждни носещи конструкции. 

 

Бирюков увери, че засегнатите граждани ще бъдат настанени в нови жилища по досегашните им райони.

 

Той добави, че разрушаването на домовете и изграждането на нови на тяхно място, е изгодно и печелившо за властите в Москва, тъй като при изграждането на новите стради, няма да се налага създаването на нова инфраструктура. 

 

Поради неблагоприятното икономическо положение, властите в Москва могат да отложат до 2013 година, разрушаването на отделни стари сгради от „първия период” на масовото строителство.

 

Ще припомним, че програмата за реконструкция и обновяване на старите пет етажни сгради в руската столица, бе одобрена през 1998 година и трябваше да завърши през 2010 година, но поради кризата крайният срок бе удължен до 2012 година. 

 

По програма през настоящата 2010 година, трябва да бъдат разрушени 194 сгради, с обща площ 594 хиляди квадратни метра. Към момента в града са разрушени 470 пет етажни сгради от„първия период”, което се равнява на 27,5% от първоначално заложеното количество.

 

Програмата за реконструкция и обновяване се финансира основно от града, от извънбюджетни средства на администрацията и от средства на инвеститори.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии