Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Над 220 измамени собственици на апартаменти във Варна са на улицата
Над 220 собственици, които са закупили апартаменти във Варна на ул. "Радост" 9 в кв. "Трошево" от софийската фирма „Билдфайн Инвест” не могат да влезнат във владение на собственотта си.

 

Това всъщност е комплекс от седем жилищни кооперации, пет от които все още не са завършени. Комплексът се намира на терена на бившите казарми във Варна, собственост на Държавно предприятие "Строителство и възстановяване" (бившето ГУСВ).

 

Строителството е поръчано на „Държавно предприятие "Строителство и възстановяване”– София, които наемат като подизпълнител варненска фирма.

 

Акт 15 закъснява повече от 6 месеца, а всички строителни обекти са замразени на Акт 14, поради финансови затруднения на ДП "Строителство и възстановяване".

 

Поради това собствениците не могат да влезнат във владение на имотите си, независимо, че част от тях са заплатили 100%, а другите 90% от сумите на инвеститора "Билдфайн Инвест".

 

От фирмата инвеститор твърдят, че са заплатили на ДП "Строителство и възстановяване" повече от 95% от стойността на предварителните договори за продажба. Но в крайна сметка фактите са неоспорими-кооперациите си стоят на Акт 14 и по тях не се извършва никаква дейност от месеци.

 

Строители и инвеститор не могат да се разберат как може да се разреши тази абсурдна ситуация, а  собствениците остават най-ощетени. А те (собствениците) имат договорни отношения единствено с инвеститора "Билдфайн Инвест". От ръководството на фирмата обаче не дават ясен и конкретен отговор какво точно се случва и не се ангажират с краен срок за завършване.

 

А всички тези хора-собственици, заплатили апартаментите си, се страхуват да не се окажат жертва на поредната строителна пирамида, която се възползва от доверието на хората в криза.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии