Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

На офис пазарът в София все още има недостиг, но на качествени площи

Офис пазарът в София все още изпитва недостиг на качествени площи, смятат от международните консултантски компании в сферата на недвижимите имоти. Това важи особено за централните части на столицата, където бизнес сградите клас А се броят на пръсти.

В същото време компаниите, чиято дейност изисква централно местоположение, са много. Това са предимно големи международни консултантски фирми, правни и одиторски компании, счетоводни кантори, финансови институции. Интересът на тези фирми към района, както и липсата на терени за изграждане на нови офис сгради, ще поддържа търсенето в тази част на града, очакват от компанията.
 

Една от малкото сгради, която съчетава централно местоположение и клас А характеристики, ще се изгради на ъгъла на ул. Пиротска и бул. Иван Вазов в столицата.
Сградата е подходяща за по-големи фирми, които искат да се разположат на едно ниво, тъй като площта на етажите надхвърля 1500 кв. м. Такава квадратура трудно се постига в централните райони на София, където свободните пространства са ограничени.
Инвестицията в сградата е на Прайм Пропърти БГ и възлиза на 20 млн. евро.
 

Пазарът на офиси ще се раздвижи в близките месеци. Предпоставка за това е стабилизирането на пазара на Запад, което ще има благоприятен ефект в цяла Европа.
От друга страна предстои много международни фирми, насочени към Югоизточна Европа, да се установят именно в България, заради по-добрите условия, които предлага в сравнение с Румъния и Украйна. Като пример за такива компании могат да се дадат контактните центрове. Те са били основен двигател на растежа в много европейски страни и тепърва броят им ще се увеличава и у нас.
 

В момента предлагането на модерни офис площи в столицата достига до 870 хил. кв. м. Почти половината от тях са разположени в покрайнините на града. Приблизително 80 хил. кв. м ще се появят на пазара през 2009 г., което е по-малко в сравнение с предишни години.
 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии