Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

На кои десет места в жилището, не трябва да съхраняваме ценни вещи

С идването на топлите дни, голямата част от жителите на даден град (особено големите градове), напускат постоянните си жилища, и се отправят към вили, или на почивка по курорти, при познати и прочие. Но точно през летните месеци, рязко се покачва броя на кражбите с взлом. Практиката показва, че крадците влизайки в чуждо жилище, обикновено "проверяват" едни и същи места за наличие на ценни вещи.

 

Кои са местата в жилището към които най-често се насочват крадците в търсене на "плячка". Тоест местата на които НЕ трябва да съхраняваме ценните си вещи.

 

Първо: Започваме от мецанина, и по точно от ръчния багаж, като чанти куфари и други, разположени по рафтове, етажерки или шкафове в тази част на жилището ни.

 

Второ: Много от нас си правят тайници в бельото и дрехите. Но да не забравяме, че и крадците знаят това.

 

Трето: Видео, аудиоапаратура и битова техника. Дори да не забележат ценностите, има голяма вероятност крадците да ги отнесат заедно с техниката.

 

Четвърто: Любимият ни матрак. Много от гражданите си крият парите тъкмо под него.

 

Пето: Тоалетното резервоарче, само изглежда "надеждно място", защото повечето крадци знаят за това скривалище. Изисква се да имат само малко повече време и умения, и както се казва отново сме разкрити.

 

Шесто: Книги, компактдискове, касети. Много хора съхраняват там пари. Повече не го правете.

 

Седмо: Кухненската техника и кухненските съдове. Много хора смятат хладилника, фурната, тенджерите, супника и други прибори за изключително надеждни тайници, но уви заблуждават се.

 

Осмо: Огледала, картини, стенни килими (ковьори). Те са слабонадеждни тайници, поради своята лесна достъпност, винаги биват "проверявани" първи.

 

Девето: Мебели, музикални инструменти. Доста хора, укриват спестяванията си в стенни шкафове, бюра, маси, в пианото, китарата или кутията на акордеона. Но да не забравяме, че крадците не идват от друга планета. И те живеят в жилища както всички останали.

 

Десето: Една част от хората използват стенните тапети и ламперии, както и подовите настилки за свои скривалища. Крадците обръщат най-малко внимание на тези места, и то най-вече както се казва за "последно" преди тръгване.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии