Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

МВФ: Възстановяването на американската икономика е под заплаха


Висока безработица и нестабилният жилищен пазар, представляват заплаха за възстановяването на икономиката на САЩ. Държавният дълг на страната нараства и трябва да бъде намален, предупреждават анализатори от Международния валутен фонд (МВФ).

 

Независимо от това, МВФ повиши своята оценка за ръста на БВП на САЩ до 3,3% през 2010 г., и 2,9% през 2011 г. Но въпреки това завишение на БВП, през тези два периода нивото на безработица ще надхвърли 9%, предаде Ройтерс.
 

 

Освен това, високата безработица, съчетана с голям брой случаи на отчуждени жилища заради дългове по ипотеките, заплашват да създадат допълнителни проблеми на пазара на жилищни недвижими имоти в САЩ. Но анализаторите от МВФ не очакват възобновяване на рецесията.
 

 

Експертите смятат, че проблемите на пазара на търговските недвижими имоти, носят голям риск за малките банки в страната. Те предупреждават още, че ситуацията и на финансовите пазари и във външната търговия може да се влоши, заради дълговата криза на няколко държави от Европа.
 

 

Според прогнозите на МВФ, държавния дълг на САЩ, като процент от БВП, ще се увеличи от 64% през 2010 г., до 80,4% през 2015-та и до 135% през 2030-та. От Министерството на финансите на САЩ заявиха, че прогнозите на МВФ са "прекалено песимистични".

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии