Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Може да спрат строежа на “Спортпалас” Варна


Ремонтът на варненската база за подготовка “Спортпалас” може да бъде спрян заради сериозни нарушения по договора, съобщи източник от “НСБ”-ЕАД. Това е показала проверка.
Предишното ръководство е подписало договора през юни, само няколко дни преди изборите в България. Били преведени и пари.
Новото ръководство на НСБ ще направи комисия, като в нея ще бъдат включени и представители на федерациите, за да може да се поправят нещата.
Преди няколко дни стана ясно, че теренът в базата е маломерен, а лекоатлетическата писта ще бъде само 333 метра, а не 400. Именно такава дължина позволява провеждането на състезания. Всъщност обаче в “Спортпалас” Варна те никога не са се провеждали, тя се е използвала само за подготовка.
При проверката са открити и други странни неща като например, че тотото е плащало реклама на националния стадион, който също е собственост на “НСБ”, но през рекламна агенция. Принципал и на двете дружества се води спортното министерство, а в миналото ДАМС, което буди у новите управляващи доста подозрения за отклоняването на комисиони. Финансовата ревизия обаче продължава и все още не са ясни резултатите от нея. Твърди се също, че са били продадени и дадени под наем имоти на доста ниски цени.
“НСБ” е държавното дружество, което се води собственик на почти всички апетитни обекти, където могат да се готвят българските спортисти.
В същото време стана ясно, че Свилен Нейков се е оттеглил от вицепрезидентския пост на БОК заради конфликт на интереси. Министърът е обявил, че се притеснява от факта, че през него минават средствата за финансиране на олимпийския ни комитет.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии