Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Moksha Tower – небостъргач за мъртъвци

 

В град Мумбай в Индия, започват да пестят....земята. Когато стане дума за пренаселеност, повечето хора веднага свързват това с Китай. Но истината е, че Индия е дори по пренаселена от Китай, заради почти милиардното си население, живеещо на далеч по-малка територия. Поради това в Индия има липса на място за свободно живеене, дишане, дори и за смърт. Точно по тази причина в най-големия индийски град Мумбай, скоро ще се появи първото в света жилище за мъртвите, небостъргачът-гробище Moksha Tower (Мокша кула).

Moksha Tower ще бъде оборудван по начин, че да могат да се извършват ритуали за погребение и кремация, опявания и обреди съгласно традициите на живеещите в Мумбай индуисти, християни, мюсюлмани и последователи на зороастризма. В сградата ще има изповедални, стаи за медитация и молитва, а на покрива на небостъргача ще бъде изградена „кула на мълчанието” за зороастристите. 

 

 

 

 

Отвън сградата ще бъде опакована в иновационна обвивка, която ще включва живи растения, които ще поглъщат въглеродния двуокис и топлина, така че да не вредят на околната среда.

 

 

 

Предприемачите заели се с този проект Yalin Fu и Ihsuan Lin, твърдят, че ако проектът се реализира, това ще реши проблема с недостига на земя за погребения не само в Индия, но и в редица други страни. Освен това ще бъдат създадени нови работни места, които съвсем не са излишни, при наличната безработица в Индия.


 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии