Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Многофункционални комплекси 2010: Комплекс Вива, град Варна

 

 

 

инвеститор:
Пи Ел Ейч Инвест ООД

 

архитект:
Е-Арх ООД

 

изпълнител:
Планекс ООД

 

конструктор:
инж. Таню Димитров, "ТДД Инженеринг" ООД
             

 

Комплекс „Вива“ в гр. Варна е реализация на една от малкото възможности в последните години за комплексно решение на застрояване и изграждане на градска среда в обем квартал. Параметрите на зоната са ЖС2 с плътност 60%, Кинт 3.5 м., максимална етажност 6 етажа.

 

Концепцията на проекта е правилното съчетаване на жилищата и обществената функция с необходимото им обслужване от търговски и развлекателни обекти, подземни паркинги и др. в естетична градска среда. Проектирането и строителството са извършвани етапно, но всичко е подчинено на общата идея „Сградите да са различи, но да „звучат“ еднакво, като оркестър с различни инструменти“. Още в градоустройственото решение е заложено изграждането на площадните пространства, зоните за игра на деца и отдих, а детайлите в изпълнението са обвързани с оптималното им ползване, което вече е факт след реализацията.

 

Съществен ефект за крайния вид на продукта имат подходящото озеленяване, вниманието към детайла на сградите, парково-градинските елементи, водните ефекти, декоративната пластика символизираща името на комплекса.

 

Общата РЗП на четирите сгради в комплекс „Вива” е 58 609,26 кв.м. в това число:

 

Жилища: 343 апартамента, 29 980 кв.м.

Офиси: 4 400 кв.м.

Търговски център: 6 600 кв.м. в т.ч. супермаркет 1 200 кв.м.

Самостоятелни търговски обекти, рекреационен център и кафе-сладкарница: 25 бр., 3 060 кв.м.

Паркоместа в подземен паркинг: 379 бр.

Открити паркоместа – 40бр.

 

Сградите са с елегантна съвременна архитектура. Въпреки едрия обем, силуетните „паузи“ и ефектно разместените отвори по фасадите, съчетани с добре подбраните материали, ги правят приятни за възприемане. При строителството са ползвани много съвременни технолигии и материали:

 

Пилотна конструкция със сондажно-изливни пилоти Ø88 , Ø62;

Хидроизолационна мембрана Flagon BSL 2 по вертикалните стени на подземните нива;

Вентилируема керамична окачена фасада на ALPHATON;

Вентилируема фасадна обшивка на TRESPA в съчетание с много и разнообразни детайли при връзки с класическа топлоизолирана фасада, прозорци, парапети и обшивки от ETALBOND ;

Окачени полуструктурни фасади и покривно остъкляване с електронно управление.

 

Всички строително монтажни работи са изпълнени от фирми на „Планекс Холдинг“ - Варна, на база одобрените проекти и индивидуално разработени детайли. В завършен вид комплексът демонстрира актуалното и модерно отношение на инвеститора към средата, в която живеем, към нейното удобство и естетика.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии