Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Много кандидат купувачи за военен бункер, който се продава на търг в Северна Англия

Военен бункер от Студената война, намиращ се в центъра на Националния парк в Северна Англия, се продава на търг, посредством известният аукцион EBay.


 

Началната ставка на търговските залози е достигнала вече над 25 хиляди паунда. Което означава, че военното убежище в графство Дарбишър, многократно е превишило първоначалната си оценка. Първоначалната цена е била повече от скромна, само 500 паунда, но след като 65 души са изразили желание да придобият "недвижимия имот", стойността му се е повишила значително.
 

 

Бункерът е построен през 1959 година за службите по наземни наблюдения, които в случай на истинска ядрена война, от там е трябвало да наблюдават количеството на радиоактивните отлагания.
 

 

Придружителният текст към партидата на "имота" гласи следното: "една рядка възможност да придобиете част от историята на Студената война". Продавачът твърди, че бункерът е бил използван до 1991 година. В допълнение, сегашния собственик казва, че  "бункера е с отлично местоположение и от него има изглед към прекрасна гледка."
 

 

Най-накрая за да примами купувачите, собственикът добавя: "бункера е прикрит под ферма, но за разлика от обикновените земеделски ферми, тази която прикрива бункера е затворена и защитена от масивна порта".

 

В допълнение към "имота", бъдещият собственик ще има на разположение приятни мебели и уреди: бюро, стол, алармена инсталация за препращане на заповеди, бидони с гориво и специално оборудвана гребна яма с помпа.
 

 

Окончателният търг, за приключване на сделката е насрочен за 7 март 2010 година.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии