Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Местност “Ален мак” във Варна с нова регулация


Подробния устройствен план и планът за улична регулация на местност “Ален мак” ще бъдат обсъждани на предстоящата сесия на варненския Общински съвет. С 5 гласа “за”, 2-ма “против” и 3-ма “въздържали се”  съветниците от комисията по архитектура не постигнаха решение. След въпроси на местните парламентаристи, стана ясно, че планът за улична регулация на местността е възложен през 2006 година на фирмата “Трафик консулт”. За услугата общината е платила 25 000 лева. По време на обсъждането стана ясно, че няма план за новообразуваните имоти. Според общинският съветник от БСП Валерия Ангелова в местността има много нерешени спорове за земи по параграф 4 и след решаване на делата между собственици и ползватели, ще могат да се оспорват процентите предвидени за улична инфраструктура. От администрацията отговориха, че приемането на плановете е наложително. За пример бе дадена местността “Св. Никола”, където строителни разрешения са издавани без влязъл в сила план за улична регулация, което предизвикало хаос. Въпросът ще бъде решен директно на сесия на местния парламент.
 

Общинският съветник от ГЛАС Красимир Узунов пък предложи по улиците на Варна да се тестват новите японски осветителни тела LED. Предимствата на новото поколение лампи са, че те са нечупливи и икономични и имат 60 000 часа живот. Узунов предлага за собствена сметка да закупи лампите за пътя от Летище Варна до града, както и по “Аспарухов мост”, а общината да му връща парите постепенно от икономиите, които ще реализира. Съветникът заяви, че ще вкара предложението си на следващото заседание на комисията по архитектура.
 

От няколко заседания Узунов се опитва да прокара решение, паркинга до Окръжна болница да бъде отдаден чрез публично-частно партньорство срещу построяването на две нови детски градини. Предложението му и днес не събра нужните гласове, за да влезе за разглеждане в комисията по собственост. Мотивът на съветника бе, че четири години паркингът се експлоатира незаконно от така нареченият Златко Ръчичката. Според администрацията обаче, с решение на Общинския съвет от април тази година, паркингът е преминал в активите на общинската фирма “Паркинги и гаражи”.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии