Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Масларова отива на прокурор заради “Красива България”


Към края на август тази година дефицитът по сключените договори по „Красива България" е 7,4 млн. лева. Това са пари, които ги няма в бюджета на Министерството на труда и социалната политка (МТСП). Данните съобщи социалният министър Тотю Младенов по време на пресконференция.

 

Проверките на инспектората и вътрешния одит на министерството показват редица пропуски и нарушения по изпълнението на дейностите по самия проект. „Станимир Колев се е разпореждал със средствата без МТСП да го контролира", коментира Младенов по отношение на бившия директор на проекта.

 

В голяма част решенията за обектите са вземани неприсъствено и често са били одобрявани бенефициенти, които не отговарят на условията за кандидатстване. „Вземало се еднолично решение кой проект да бъде финансиран и кой не", обясни социалният министър. Това означава, че се сключват договори с общини и фирми изпълнители за 7,4 млн. повече от наличните и сега те искат да им бъде платено.

 

Младенов допълва, че тези нарушения са направени съвсем умишлено, както от Колев, така и от бившия министър Емилия Масларова. Поради тази причина Младенов ще внесе данните от проверките в прокуратурата.

 

15 меморандума са спрени по проект „Красива България". Сключените меморандуми са на обща стойност 35 млн. Министерството на труда и социалната политика е върнало съфинансирането от страна на общините в размер на близо 6 млн. лв. Въпреки върнатите средства, които са спестени, има дефицит от 7 млн. лв., стана ясно още по време на пресконференция.

 

Министър Тотю Младенов заяви, че преобладаващата част от разходите са извършени на завишени цени. Приемно-предавателните протоколи са подписвани еднолично от Станимир Колев.
 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии