Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Луксозен жилищен проект във Варна взе акъла на арабски бизнесмениБългарски луксозен жилищен проект с варненски адрес събуди интереса на арабски бизнесмени миналата седмица в Дубай, съобщиха от компанията инвеститор в проекта. Палатът с 278 апартамента в Аспаруховския залив, планиран за изграждане през 2010 г., беше представен на повече от 200 бизнесмени и потенциални купувачи от ОАЕ, Сингапур, Индия и Австралия на изложението Cityscape 2009.
 

Докато предприемачите на Арабския полуостров залагат на модернистични кули, обхванати от архитектурна мегаломания, техните клиенти с носталгия поглеждат към класическите луксозни сгради. Спадът в търсенето на имоти в региона провокира интереса на инвеститорите към недвижими имоти в Европа. България като развиващ се пазар в този сектор привлича богаташите от залива с атрактивната си локация и изгодните условия на местния пазар.
 

Цените от 2000–3000 евро на кв.м, които залагат собствениците на луксозния ВИП комплекс от затворен тип, се оказаха изгодни за платежоспособната клиентела на Cityscape. Най-голям интерес към „Симфония” беше регистриран от представителите на двете най-известни арабски емирства–Дубай и Абу Даби. Михаил Корогодски, инвеститорът, който стои зад този проект, има вече други два български проекта зад гърба си–хотел „Елеганс” във Варна и четиризвездния апарт хотел „Мартинез” в Созопол.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии