Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Логистичен Парк Русе получи разрешение за строеж

Комплексът ще създаде модерна логистична среда за бизнеса в региона


Логистичен Парк Русе получи разрешение за строеж. Това ще бъде първият логистичен комплекс в града и региона, който ще бъде изграден според световните стандарти и ще съчетава складови и офисни площи.

Инвеститор на комплекса е „Бългериън Пропърти Девелъпмънтс” ЕООД. Ексклузивен консултант на проекта е водещата международна компания King Sturge. Мастер-планът е разработен от Британското архитектурно дружество Fletcher Architects, които имат изключително богат опит в проектирането на индустриални площи, както и от “ПРОКОНСУЛТ” ООД. Проджект мениджмънтът се осъществява от “София Истейтс Девелъпмънт” ООД, представляваща една от водещите компании в бранша.

Първата копка на Логистичен Парк Русе ще бъде направена през април тази година, а първият етап на комплекса ще бъде завършен до края на 2009 г.

Логистичен Парк Русе е професионално планиран проект, който има важна роля за бизнес-развитието на региона. Комплексът се намира на един километър от Дунав мост, до главната Българо-Румънска магистрала, близо до пристанище Русе-Изток и Свободна зона–Русе, като отстои само на 3 км от центъра на града.
Той е разположен в новата индустриална зона на Русе (местността Слатина) и ще бъде изграден върху терен от 53 676 кв.м. Комплексът ще включва  висококачествени модерни складове със светла височина от 10 м., обслужващи офиси и надземни паркинги с 220 паркоместа за автомобили и 92 места за камиони.

Логистичен Парк Русе ще се състои от три сгради, като две от тях ще са основни складови сгради с площи от 13 680 кв. м. и 8 300 кв. м. В микса от наематели ще доминират компании, чиято дейност изисква по-големи складови пространства. За целта сградите са проектирани така,  че големите складове да преобладават, като минималните площи за отдаване да не са по-малко от 1000 кв.м. Логистичен Парк Русе ще осигурява на своите наематели възможност за достъп до ниво и достъп на рампа, 24-часова охрана и видео контрол на зоната.

Инвестиционните планове включват цялостна реконструкция и развитие на територията, като за целта ще бъдат построени модерни индустриални помещения, отговарящи на международните стандарти. До този момент в проекта са вложени около 2 000 000 млн.Евро, като се очаква цялата инвестиция да бъде около 12 572 000  млн. Евро


# # #

За инвеститора:
„Бългериън Пропърти Девелъпмънтс” (БПД) е създадена през 2004 г. с намерение да инвестира в недвижими имоти в България. БПД е първата българска компания за недвижими имоти, листвана на AIM - вторичния пазар на London Stock Exchange. БПД има в портфолиото си логистичен комплекс, който успешно се реализира на пазара – Логистичен Парк Варна. Компанията притежава 50 % от дружеството „Варна Лоджистикс”, което е собственик на проекта.
Стратегията на БПД е да инвестира в нежилищни имоти в София и другите големи градове на България. Целта е да се изгради балансиран портфейл от индустриални имоти, логистични бази, офиси и търговски центрове.
„Бългериън Пропърти Девелъпмънтс” ЕООД е дъщерно дружество, посредством което БПД оперира в страната.

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии