Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Летище Варна открива нова линия до Москва


През следващия месец ще бъде открит нов редовен полет от Варна до летище "Домодедово" в Москва. Това съобщи в сряда главният изпълнителен директор на оператора на летищата във Варна и Бургас - "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт", Андреас Хелфер, който представи наследника на поста - Дирк Шусдзиара.
Рейсовете ще се изпълняват два пъти седмично от компанията "Сиберия еърлайн". Откриването на линията е важно за хората от Русия, които имат имоти в България, както и за развитието на т. нар. хазартен туризъм, казаха от дружеството.
Хелфер отчете, че през трите му години начело на компанията в страната са направени много промени в терминалните сгради на двете летища, те са модернизирани с може би най-добрата, по думите му, летищна техника в България. Според него най-важното, което предстои, е строителството на новите терминали на двете летища.
Очакванията са това да стане през следващата година и да се увеличи капацитетът на пътникопотока. Само изграждането на двете съоръжения, без проектирането, струва около 65 млн. евро.
Новият главен изпълнителен директор на "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" идва в България от летището в Кайро, което е второто по големина в Африка, а пътникопотокът е около 15 милиона души. Андреас Хелфер ще заеме нов пост в компанията в Сенегал.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии