Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Летища, пристанища и гари отиват на концесияТранспортното министерство пише стратегия за концесиите, която ще е готова до края на декември, каза Александър Цветков. Тя предвижда концесиониране на летищата в Пловдив, Русе, Стара Загора, части от пристанищата Варна и Бургас, големи гари. Към летищата има инвеститорски интерес. Пловдивският аеропорт пък подготвя нова тръжна процедура за продажба на бившето летище Търговище, каза зам. транспортният министър Камен Кичев. Ще се направи нова оценка, след като предишният търг беше анулиран.

Наемите на летище София ще бъдат намалени. На терминала би трябвало да има повече офиси, магазини и заведения, каза транспортният министър Александър Цветков. Фирми напускат новия терминал, тъй като кризата удари оборота им и наемите станаха непосилни. През януари ще се прави нова оценка на търговските площи, а след това ще се обявят търгове.

В началото на януари пък ще тръгне търгът за модернизация на жп линията София-Пловдив без планинския участък между Елин Пелин и Септември. Този участък трябва да влезе в експлоатация със скорост 160 км/ч в началото на 2012 г. След модернизацията и на отсечката Пловдив-Бургас в края на 2012 г. трасето ще се конкурира по скорост с магистрала "Тракия".


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии