Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Легендарният комплекс “Астория” във Варна се продава


Комплекс "Астория" в к.к “Златни пясъци” във Варна е обявен за публична продажба. Това става ясно от обявление в Регистъра за публични продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители.
 

Комплексът, разположен на първа линия в курорта, е обявен за публична продан заради неизплатени задължения на собственика-софийската фирма „Капси турс", към родна банка. Началната обявена цена е 3,019 млн. лева, като комплексът включва хотелското тяло на "Астория палас" и прилежащите кафе-сладкарница, сладкарски цех, лоби-бар, дискотека и ресторант заедно с правото на строеж.
 

Същевременно обявени за продажба чрез сайтове за търговия с недвижими имоти са други 50 хотела във Варненско. Офертите са намалели, тъй като през юли офертите за продажба на хотели в региона бяха 70.
 

Половината от обявените към днешна дата хотели за продажба са с цена над милион евро. Най-скъпият е с цена 38 милиона евро. Става въпрос за луксозен хотелски комплекс в к.к “Златни пясъци”, на първа линия с площ 50 000 кв.м.  Най-евтино хотел може да се купи срещу 250 000 евро. На толкова е оценена къща-хотел с излаз на яхтено пристанище.
 

Продават се хотели както в центъра на Варна, така и в съседните курорти, градове и села. Всички цени са обявени в евро, като средната цена на кв.м е 820 евро.
 

Обявени за продажба са 82 заведения във Варна и 10 в областта. Средната цена на офертите в морската столица е 1035 евро, а на тези в региона-665 евро.
 

Най-скъпата оферта е за комплекс в “Златни пясъци” с площ 2646 кв.м. ресторант, супермаркет, дневен бар, клуб, микс клуб и чейнджбюро.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии