Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Латвия ще кани строители от чужбина, местните избягалиСпоред ръководителя на латвийската строителна компания Skonto Buve-Гунтис Равис, в страната има само 10 строителни фирми, които с право могат да се нарекат така. Най-добрите строителни кадри, са напуснали  Латвия и са отишли в чужбина. Тези, които са останали в Латвия, не виждат никакви перспективи.

 

"Латвийските строителни компании, като незапочнати проекти, имат широк спектър от обекти, с оборот от милиарди евро. Но никой не ни търси. Никой не иска от нас да се построи нещо, защото няма сигурност за бъдещето. На нас ни се предлагат жалки трохи, подаяния. Ще се радваме да участваме дори на държавни публични конкурси за определени поръчки, но и тук има проблем-такива конкурси не се провеждат. Е, ако изключим, че може да се случи веднъж на три месеца", казва Гунтис Равис, цитиран от латвийския бизнес портал rus.dr.lv.
 

 

"Поради това, строителните компании от Латвия, сега се опитват да работят активно на Запад. Там е много сложно да се участва в конкурсите, но поне по-често се провеждат", продължава специалистът.
 

 

"След три-четири години няма да има един работник, ще трябва да каним гости работници от чужбина", смята Равис.
 

 

Припомняме, че през първото тримесечие на 2010 г., броят на издадените разрешителни за строеж, както и броят на изградените обекти и съоръжения в страната е намалял в сравнение с предходното тримесечие и спрямо същия период на миналата година.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии