Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Купувачите на имоти в Сингапур – уплашени от призраци!!!

От 44 жилищни недвижими имоти, изложени за продажба на търгове в Сингапур, нито един не е бил продаден. Това се дължи на настъпването на традиционния "месец на призраците".

 

Седмият месец от китайския лунен календар, който през 2010 г., приключи на 7 септември, се нарича "месец на призраците". Етническите китайци (каквито са 77% от населението на Сингапур) смятат, че през този месец нашия свят е посетен от духове, във връзка с това, те считат за нежелателно да променят мястото си на пребиваване, да сключват брак и да пътуват.

 

В резултат на това, сингапурците са се осмелили да закупят само три комерсиални обекта - два магазина и промишлена сгради, съобщава Asia Property Report, позовавайки се на данни от Colliers.

 

Заместник-управляващият директор на представителството на Colliers в Сингапур Грейс Ън заяви, че липсата на сделки в жилищния сегмент е повлиян и от разминаването на очакванията на клиентите за стойността на обектите изложени на търга.

 

Според Ън, пазарната активност в Сингапур през тази година, най вероятно ще съответства на нивото от миналата година. Експерти твърдят, че правителствените мерки за контролиране на пазара, насочени към намаляване на обема на продажбите и „замразяване” на цените, в действителност нямат ефект върху недвижимите имоти в най-престижните райони на града-държава, както и в райони, в близост до строящата се метростанция. На тези места, все още има голямо търсене, а оттам и прекаленото завишение на цените.  

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии