Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Купиха мезонета на Мадоф-създателят на най-голямата финансова пирамида на векаПрезидентът на ТВ компанията "4Kids Entertainment", която е дистрибутор на анимационните филми "Костенурките Нинджа" и "Покемон" на пазара в САЩ, Алфред Кан купи мезонет, който е принадлежал на създателят на "финансовата пирамида" на  века, американският финансист Бърнард Мадоф. Жилището се намира в един от най-скъпите райони на Ню Йорк, пише вестник "Телеграф ".

 

Според жената на  Кан, той бил  "много притеснен, заради кармата на жилището", но тя "просто се влюбила във възхитителните гледки които се откриват от продзорците".

 

Изданието уточнява, че придобивката е струвала на семейната  двойка 8,9 милиона долара.

 

През юни миналата 2009 година, Бърнард Мадоф бе осъден на 150 години затвор. В съда той призна, че 20 години е лъгал  инвеститорите и регулаторите, не е извършвал никакви сделки, а просто е прехвърлял всички пари в личната си банкова сметка и част от лихвите е давал на клиентите под формата на "печалба". По този начин ги е заблуждавал, че техните пари са в добри ръце и им носят дивиденти. В списъкът с измамени инвеститори са не само най-богатите граждани на САЩ и известни личности, но и най-големите банки-"BNP Paribas", "HSBC", "Credit Agricole", "Societe Generale", "Natixis", "Nomura", "Royal Bank" от Шотландия, "UniCredit".

 

В престъпната схема на Мадоф са се въртели повече от 60 милиарда долара, което я прави най-голямата финансова измама в по-нови времена.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии