Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Край Сочи започна строителството на нов олимпийски комплекс за ски и биатлон
Подготовката за Зимните Олимпийски игри в Сочи през 2014 година продължава с пълна сила. В село Красна поляна край Сочи, започна строителството на изцяло нов комплекс за състезанията по ски и биатлон. Комплексът ще бъде за 16 хиляди зрители.

 

Новото  олимпийско съоръжение, чието строителство е възложено на  "Газпром", ще бъде разположено на височина 1 450 метра над морското равнище. Комплексът ще включва стадион и 15 километрова писта за ски и биатлон. Допълнителната инфраструктура, която е планирана за строеж, включва сервизна база, допълнителни лифтови съоръжения за превоз на зрители, както и подстъпи за достъп на автомобили.

 

"Ние разбираме, че от качеството на извършваната работа зависят бъдещите победи и рекорди на състезателите олимпийци" каза заместник-генералният директор на "Газпром" Владимир Макаренко.

 

Константин Семешенко, представител на фирмата изпълнител, заяви пред медиите, че комплексът ще бъде изграден по "зелени стандарти", а при строителството ще се водят от мотото за "нула отпадъци".

 

Специално за обработката на дърветата и дървесните корени ще бъдат ползвани машини и технологии на канадска компания. Те са предназначени за разчистване на дървета и храсти и изсичане на гори, каза още Семешенко.

 

Според специалистите, след като пистата за ски и биатлон се обработи по тази технология, е гарантирано, че 8 години по нея няма да израстват дървесни видове и храсти.

 

При изграждането на олимпийските обекти, строителите срещат доста трудности. Псехако-горният хребет на планинската верига, върху който ще са разположени олимпийските съоръжения има сложен релеф, има и няколко хоризонтални повърхности. Но както е обещано, обектите ще бъдат завършени в срок. През 2011 година ще бъдат въведени в експлоатация стадионът и ски пистата. През 2013 година ще бъде изградена инфраструктурата-пътища, хотели, къщите в олимпийското село и други.


Общо за Олимпиадата в Сочи през 2014 година ще бъдат построени 235 обекта.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии