Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Край гр. Белослав, област Варна ще строят завод за пожарогасители


Българо-норвежката компания "Фламекс България" ще строи завод за пожарогасители край гр. Белослав, съобщиха от компанията.
 

Общата стойност на проекта е 1,3 млн. евро, като 790 хил. от тях са осигурени от програмата на норвежкото правителство за екологична борба с огъня. "Очакваме новият завод да бъде пуснат в експлоатация през второто тримесечие на 2010 г. и в него да работят 25 души", обясни управителят на компанията Лилия Калчева.

 

Новият завод ще се разполага върху почти 1 дка и първоначално ще работи предимно за българския пазар. Произведените в него пожарогасители са иновационен за българския пазар продукт. Съдържанието им ще е на водна основа или пянообразно, което ще е по-лесно за почистване и абсорбиране от околната среда. Очаква се цената на изделието да е по-висока от тази на обикновените пожарогасители. Производственият опит за тяхното изработване ще бъде осигурен от норвежкия партньор "Термакс".

 

Норвежката програма за сътрудничество има за цел да стимулира икономическия растеж. Помощите по нея се отпускат освен за България и за Румъния. Договорената сума за страната е 20 млн. евро, а крайният срок за изпълнение на проектите по нея е 30 април 2011 г. Приоритетните й области са свързани с намаляване на емисиите на парникови газове, енергийната ефективност, подпомагане на устойчивото производство и подкрепата на националните шенгенски планове.
 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии