Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Конкурсът “Зелена къща 2009” започна


Българската асоциация за алтернативен туризъм обяви конкурса "Зелена къща 2009" и започва да събира предложения. Конкурсът се провежда за втори път след първото, пилотно издание през 2008 г.,  когато бяха издадени 24 сертификата  с марката "зелена къща" на собственици и управители на малки хотели и къщи за гости в цялата страна. Конкурсът "зелена къща" е знак за оценка на български къщи за гости и семейни хотели според някои от най-разпространените европейски критерии в тази област. Обектите трябва да отговарят на условия за добър туристически и екологичен продукт и качествено обслужване.

Експертите на БААТ оценяват доколко стопанството пести природните ресурси, опазва чистотата на околната среда и насърчава гостите си да пътуват с уважение  и отговорност към природата. Конкурсът "Зелена къща" фокусира интереса на професионалисти в туризма, медии, туроператори и туристи. В новото издание организаторите разчитат да бъдат показани обекти на непознати и интересни места, осигурен домашен уют и запознанство с местните занаяти в дадения регион.
 
Оценката ще се извърши от оценителна комисия в края на месец ноември. След като приключи процедурата по набиране на участници, се предвижда посещение на място с цел оценяване качествата на обекта от експерти на БААТ и журналисти, като  кандидатите осигуряват подслон и храна.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии