Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Комплекс „Егос” в Банско се отличава с нестандартен дизайн

На финален етап е реализацията на хотелски комплекс „Егос“ в Банско. Обектът се характеризира с изключително стратегическо местоположение в световноизвестния български зимен курорт. Разположен е само на 2 минути пеша от началната станция на кабинковия лифт, срещу „Гранд Арена Кемпински“.
 

Архитектурният проект и интериорните решения са дело на „Миодизайн“. Строителните работи са изпълнени от „Г и К Хотелс“ АД .
 

„Егос“ носи интересна дизайнерска концепция за бутиков хотел в градски стил, функционално съобразен с изискванията за удобство на туриститепрез различните сезони. При екстериора авторите на проекта са заложили на цветове и материали, неприсъщи за традицията, които те самите определят като слънчево дружелюбни и много роматично приказни. Пъстрият цепен камък е контрапункт на фината мазилка с цвят на благоуханен мавруд, а дървената обшивка и парапетите от патинирано ковано желязо допълват интересния облик на фасадата.
 

Разгънатата застроена площ на сградата е 7425 кв. м. Тя включва 18 студиа, 28 двустайни и 8 тристайни апартамента. Интериорът също се отличава със смели цветове и елементи
на обзавеждане
 
Екипът на „Миодизайн“ е създал осем различни интериора за жилищните единици. Лицевите части на мебелите са с тъмен или избелен естествен фурнир, част от тях са фрезовани, патинирани или с инкрустации от ковано желязо. Текстилите са меки, плътни и спокойни.
 

Хотелският комплекс разполага с ресторант със средиземноморска кухня, лоби бар, детска градина, басейн, джакузи и SPA център с финландска сауна, турска баня и няколко зали за различни масажи.
 

Обектът е изграден в съответствие с най-високите строителни стандарти, съобразени със специфичните регионални географски и климатични условия
 
Конструкцията е стоманобетонна, с тухлена зидария. Покривът е скатен, също стоманобетонен, със снегозадържаща система, паро- и топлоизолация. Освен чрез качествената външна хидро- и топлоизолация енергийната ефективност на „Егос“ е гарантирана и от петкамерния PVC профил на дограмата „Shucco“, имитираща дървесен цвят. Отоплението пък е решено със система от вентилаторни конвектори, допълнително са инсталирани климатици.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии