Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Компанията "Weber" ("Вебер") започна строежа на нов завод край ВарнаНа 22.04.2010 година, министърът на благоустройството Росен Плевнелиев, областният управител на Варна Данчо Симеонов, управителят на "Вебер" Снежана Семова и изпълнителния директор на строителната компания "Планекс", направиха първата копка на втория завод на "Вебер" край Варна.

 


За втора поредна година компанията показа устойчиво развитие независимо от финансовата криза, която е превзела основно строителния бранш. Инвестицията на "Вебер България" идва само една година, след като компанията изгради аналогичен завод близо до София в община Костинброд за 10 млн. лв.


Новият завод за сухи строителни смеси на "Вебер"
ще бъде разположен в община Аксаково, край село Изворско. Производствената база ще се изгражда на 22 декара, а строителният процес ще продължи една година.


„Убедени сме, че строителния пазар в България ще се възстанови през следващите години и търсенето на висококачествени продукти и цялостни системни решения ще се увеличава. Затова ние се подготвяме за предстоящите нужди на пазара, за да можем да предложим на клиентите си продукти и услуги с добавена стойност. Радваме се, че въпреки неблагоприятните икономически условия в страната, след откриването на втория ни завод ще осигурим 20 нови работни места.”, каза по време на пресконференцията Снежана Семова, управител на "Вебер".


Технологията, с която ще се работи в завода на "Вебер" не използва вода в процеса на производство и е изцяло безотпадна-всички суровини се рециклират на 100%. Заводът ще бъде с годишен капацитет на производство от 50 000 тона строителни смеси.


"Вебер" е марка от семейството на френския концерн "Сен Гобен" и има 230 завода по целия свят. Самият концерн "Сен Гобен" е с дълга история, която започва през много далечната 1665 година. В наши дни концернът оперира в 60 държави по света, броят на служителите му надхвърля 200 хиляди души, а отчетените продажби за 2009 година са на стойност 37,8 милиарда евро.


Компанията стартира дейността си в България през 2001 година, след регистрацията на представителството "Сен Гобен Вебер Теранова". През 2004 година представителството е регистрирано като дъщерно дружество за България и открива първата си складова база в село Казичене.


Дейността на дружеството в българия се развива в три основни направления: фасадни решения, системи за полагане на керамични покрития и зидарски и технически разтвори.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Ceresit: 2012-06-16 14:27:32 |

Ceresit е водеща марка за строителни материали. Ceresit е световно известна марка с над 100-годишна история. Лепила за плочки • Фугиращи смеси и санитарни силикони • Хидроизолация • Шпакловки • Уплътнители • Топлоизолация • ПУ пяна • Интериорни бои • Саморазливни замазки • Индустриални подови покрития http://www.ceresit.bg/

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии