Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Колежът по туризъм във Варна трябва да освободи досегашната си сградаКолежът по туризъм във Варна, който е част от Икономическия университет, трябва да освободи окончателно и напълно сградата на Националното училище по изкуствата „Добри Христов”. Това трябва да стане най-късно до началото на новата учебна година, съобщи областният управител на Варна Данчо Симеонов.

 

По този казус има и решение на съда от 2005 година, което е в полза на Националното училище по изкуствата "Добри Христов", Варна. Но тогава реално колежът е освободил само пет от стаите, напомня сегашният областен управител Симеонов. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Сега губернаторът издава нова заповед, с която, според неговите думи, окончателно ще се реши казусът.

 

„До септември има достатъчно време, да се направи реорганизация и Колежът по туризъм да се помещава в сградата на Икономическия университет, както и в преотстъпени за целта помещения в подблоковото пространство на бл. 128 в квартал „Чайка”, коментира Данчо Симеонов. Той уточни, че въпросният имот от над 260 кв. м е бил предоставен за нуждите на колежа от Областна администрация-Варна през 2005 г., но до ден днешен не бил използван.

 

Абсолютно незапознат с най-новия документ по казуса, се оказа ректорът на Икономическия университет проф. Калю Донев. Според него предоставените в „Чайка” помещения не са подходящи за учебни цели поради липсата на аудитории.

 

"Предоставиха ни една кръчма, която ние реновирахме със собствени средства", уточни ректорът. Университетът обаче няма никакви намерения да продължи да изразходва средства за въпросните помещения, докато собствеността им не бъде актувана от частна в публична държавна. По думите на проф. Донев такова искане било отправено, но областният управител не дал съгласие.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии