Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Кой, как използва домейна imoti-varna?

Темата за използването на домейна imoti-varna се оказа трудна за възприемане, защото с нас се свързаха потребители на портала за имоти на Варна и в разговора стана ясно, че някой не са толкова наясно за какво иде реч с тези домейни и т.н. Обяснявам:

 

Домейна е името на сайта. Когато в полето нашишете www.imotdnes.com - това е домейна. Домейна не се купува, а се наема от фирма или физическо лице. За България монополист за домейните с разширение .bg е Регистър.бг

Домейните с разширение: .com; .net; .eu; .info и т.н. се наемат обикновено през хост компании или през рекламните агенции, които създават сайта.

По същество - домейна е толкова важен, колкото и самият сайт. Домейна прави един сайт запомнящ се и оттам собственика на сайта, привлича посетители и продажби.

 

Защо напоследък всички налитат сайтовете им да се казват imoti-varna, въпреки че фирмата им е със съвсем различно име?

 

Именно този въпрос е разбунил духовете и основния въпрос: Защо трябва да кръщаваш сайта си с  име на фирма, с което друга фирма от години работи?

 

Много просто - всеки предполагам тайно някъде си представя, че фирмата му се казва google или Coca Cola. В човешката същност са втъкани както желанието да създаваме, така и да крадем с отворени очи и притъпена съвест.

"Имоти Варна" са думите, с които търсещите имоти започват търсенето си с в google. После кръга се стеснява до "апартаменти Варна" и т.н. Но ва началото повечето потребители тръгват с "имоти Варна". Тук е разковничето - на някой му минава идеята да наеме домейни, които съдържат imoti-varna и като ги позиционират в google - да прихващат клиенти. Всъщност наема на домейн imoti-varna не е незаконно, а съвсем легално. Проблема е в колегиалността и коректните бизнес отношения, които в името на парите явно избледняват.

 

И така - направихме разяснителен регистър кой използва домейна imoti-varna за да знаете за себе си и да не се обърквате:

 

imoti-varna.com - Това със сигурност е първият домейн, който е нает през 2005 г. от собственика на Агенция Имоти Варна - Милчо Матев.

 

imoti-varna.net - Сайт, който няма нищо общо с Агенция Имоти Варна. По-надолу в сайта пише, че това е проект на някои си Grand. Започва купона - ето ги първите, които се опитват да извлекат полза, ползвайки чужд бренд.

 

imoti-varna.info - Компанията Grand определено се бетонира, защото и този домейн е нает от тях :)

 

имоти-варна.com - И нова изненада! Отново фирмата Grand.

 

имоти-варна.net - Отново Grand

 

imoti-varna.eu - Най-после нов играч. Сайта уж е създаден за да покаже нагледно как един нов сайт става популярен в google. Странното е защо отново се експлоатира imoti-varna, а не се използва името на компанията, която го е създала - Максофт нет

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Ивайло Манахов: 2012-06-16 14:27:32 |

Как се избира домейн за проект? Защо не сe избира домейна www.gloginka-panayotova-69-comersial.com Какво му е на този домейн? Уникален, свободен и толкова комерсиален. Коментара тепърва започва, защото кражбата на идентичност издава единствено комплексарщина и творческа импотентност. Толкова специалисти по интернет кражбите се появиха, че вече не остана кислород. Анонимност, дублажи на марки и имена, порно-линкове, недомислени проекти, интернет скраб и какво ли още не. А за коментарите - благодаря, че сте спрял до тук за да не проличи, че сте част от екипа, описан в статията. Не разбирам защо въобще влизате редовно в този сайт и защо четете какво пишем в него. Чувствам се като някакъв просветител във вълча кожа. АЛИЛУЯ!?

Teodor Gotchev: 2012-06-16 14:27:32 |

Според мен този, който е написал тази статия е много далеч от идеята и същността на това, как се избира име на домейн за един проект. Просто е излишен допълнителен коментар по тази тема.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии