Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Кметска заповед забранява прокопаванията на улиците във Варна
Кметът на Община Варна Кирил Йорданов, издаде заповед с която се забранява прокопаването на пътища, улици, транспортни съоръжения във Варна.

 

Той пояснява, че забраната се налага до възстановяване на всички щети, нанесени на инфраструктурата.

 

Когато стане ясно, че щетите са отстранени, за в бъдеще издаването на строителни разрешения за изкопни работи ще се извършва по нов ред.

 

"Искания за прокопаване ще се приемат в общината само ако са придружени с доклад на главните инженери на районите. Този документ трябва да съдържа информация дали съответната фирма е извършвала прокопаване на територията на района, отстранила ли е добросъвестно нанесените щети, има ли дефекти по работата й", поясни варненският градоначалник.

 

Оттук нататък районните кметове  ще бъдат длъжни да изготвят досие на всяка една от фирмите, които извършват прокопаване на територията на района. Тези досиета трябва да съдържат данни къде е работила фирмата и какво е качеството на нейната работа.

 

На компаниите, които са в съдебен спор с общината за некачествено прокопаване, няма да се издава строително разрешение до приключване на съдебните процеси.

 

Новите фирми пък ще бъдат подлагани на строг контрол, категоричен е кметът на Варна.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии